'Kleur is de verwondering van het licht'

   

 

 LAATSTE NIEUWS

 

• Eindelijk zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de belichting in het Mauritshuis van start gegaan. Een uitdagend project waar ik erg veel zin in heb!

 

•  Pieter van Vollenhoven heeft het P!T Almere geopend. Een nieuw museum in het stadshart van Almere. Dit museum staat in het teken van de hulpdiensten, en is met behulp van rgbwa ledlampen behoorlijk interactief geworden!

 

•  De speelfilm "Mannenharten" is uit! met in de aftiteling Martijn Schutte, als belichter!

 

•  Het Noord-Brabants museum is officieel geopend door Princes Beatrix. Bijzonder omdat Martijn Schutte de belichting van het volledige museum op zijn naam mag schrijven!

 

• De opera "Orfeo ed Euridice" heeft op 10 augustes de laatste voorstelling gehad. Afgesloten met een record aantal tevreden bezoekers (90.000) kunnen we ondanks de ressesie Orfeo!  een succes noemen.

 

• Maart: Jaarlijks word de museumprijs uitgereikt in Nederland. zo ook dit jaar, en trots kan ik u melden dat Martijn Schutte drie(!) van de vier genomineerde tentoonstellingen heeft mede mogelijk gemaakt! 1 april word duidelijk welk museum heeft gewonnen. lees meer.

 

• Martijn is voor licht-ontwerper Joost de Beij bezig met de renovatie in een oude schuilkerk in Amsterdam.

 

• Het werk aan het Scheepvaartmuseum te Amsterdam is afgerond!

Na een spectaculaire opening

door de koningin, bent u sinds

2 oktober van harte welkom!

 

 

 

 

 

                                       projecten

 

Museum aan het vrijthof:

 

Het museum aan het vrijthof in Maastricht, is na een lange tijd van verbouwen eindelijk weer opengesteld voor publiek. de ingrijpende verbouwing heeft een prachtig museum opgeleverd, met onder andere een overdekte binnenplaats, een zwevende zaal en een prachtig café

 

ondanks deze verbouwing is het oudhentieke karakter (mede dankzij het lichtplan) niet verloren gegaan. het nieuwe en het oude gaan hand in hand samen & levert een perfecte tentoonstellings ruimte op.

 

Martijn Schutte heeft hier de lichttechniek & belichting verzorgd. een mooi project, met een resultaat om trots op te zijn!

 

 

 

 

theater & belichtingstechniek

theater & belichtingstechniek